Lærere/forældre

Denne side skal understøtte et undervisningsforløb i noveller. Forløbet er lavet med henblik på 4-6 klassetrin. Vi vil igennem det interaktive medie skabe et virtuelt undervisningsrum for eleverne. Herved får eleverne indsigt i at bruge IT samt en anden engangs vinkel til undervisningen frem for den traditionelle klasseundervisning. Vi foreslår forløbet bliver brugt sammen med Ingelis Moos’ læremiddel “Fra en anden klode”. Det er meningen eleverne skal opnå indsigt i begreberne skønlitteratur, genrer og noveller.

Udarbejdet af tre lærestuderende fra Haderslev Seminar i 2009.

Fællesmål 2009

Undervisningen skal fremme elevernes lyst til at bruge sproget personligt og alsidigt i samspil med andre. Undervisningen skal styrke elevernes beherskelse af sproget og udvikle en åben og analytisk indstilling til samtidens og andre perioders og kulturers udtryksformer. Undervisningen skal udvikle elevernes udtryks- og læseglæde og kvalificere deres indlevelse og indsigt i sprog, litteratur og andre udtryksformer.

Vi inkorporere igennem dette læremiddel IT, hvilket vil fremme elevernes indlevelses evne, da mediet giver mulighed for en sjov og anderledes måde at lære på. Samtidigt håber vi at udvikle elevernes udtryks-og læseglæde igennem opgaverne der handler om selv at bruge sproget til at skabe sin egen novelle.

Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at

  • læse sikkert og hurtigt med forståelse og indlevelse
  • beherske forskellige læseteknikker
  • afpasse læsemåde efter formål, genre og medie
  • fastholde det væsentlige af det læste i mundtlig og skriftlig form
  • forholde sig analytisk og reflekteret til tekster og andre udtryk fra forskelligartede medier
  • bruge læsning af digitale og trykte tekster samt grafiske udtryk som redskab til omverdensforståelse
  • vurdere eget udbytte af det læste

Igennem før, efter og under læsestrategier som siden her indbyder til, vil elverne få afprøvet forskellige læseteknikker. At læse tekst på en computer skærm, vil også træne elevernes læsemåde på dette medie. Siden indeholder både en videnbank samt hjælp til analyse af en bestemt tekst.

Download vores opgave inkl. undervisningsplaner:

web-didaktiske overvejelser

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: